Дилета Леота, преубавата телевизиска репортерка поради која во Италија фудбалот го пратат и оние кои овој спорт не ги интересира, повторно е во центарот на вниманието.

Пред натпреварот меѓу Фиорентина и Лацио таа се јавуваше во живо од теренот на стадионот во Фиренца, кога се изненадно се активираа прскалките за наводнување на тревата.

Запрестаната Дилета потоа истрча од теренот со чизми на нзоете, по се прибра, па дури на своја сметка се пошегува и се насмеа во камера.

Ваквата реакција на незгоднаа ситуација во која се најде ги воодушеви бројните фанови на Дилета, а сцената со прскалните и нејзе на теренот стана вирална.