Актулениот шампион на Англија, Ливерпул доби нов тренинг центар, изгледа прекрасно, чинеше 50 милиони фунти.

Ливерпул  ќе се пресели во Киркби, тренинг комплексот ќе се состои од три фудбалски терени, ќе има специјален дел за голманите, базен, центар за санирање на повредите, тениски терени за релаксација и се простира на околу 10.000 метри квадратни.

Новиот тренинг центар ќе биде уштен во употреба на почетокот од следниот месец.