Фудбалската федерација на Македонија веќе подолго време ги помага клубовите во содавање на квалитетна инфраструктура.

Тоа подразбира и квалитетен тревник, иако имаше дилеми дали тој во Прилеп на стадионот „Гоце Делчев“ изгледа добро, сега се е јасно, прилепчани добиваат извонреден терен за игра.

Работата на тимот на ФФМ задолжен за одржување на терени во најголем дел се состои од косење, ѓубрење, сеење, заштита на растенијата, употреба на средства, подготовка за натпревари, обележување линии, дневно оддржување и оддржување по натпревари. Ние се придржуваме до сопствените протоколи и сè разбира, во согласност со прописите на УЕФА. Затоа ниту една промена не претставува проблем за нас. Основата на дневната и периодичната работа е позната и пропишана.

ФФМ за фудбалски Прилеп!

 

Новиот тревник на стадионот „Гоце Делчев“ во Прилеп

Новиот тревник на стадионот „Гоце Делчев“ во Прилеп! Веќе со доволна цврстина и влажност на тревата, соодветно искосен на 30. mm, потхранет со 200. kg ѓубриво и обележан за натпревар. Работата на тимот на ФФМ задолжен за одржување на терени во најголем дел се состои од косење, ѓубрење, сеење, заштита на растенијата, употреба на средства, подготовка за натпревари, обележување линии, дневно оддржување и оддржување по натпревари. Ние се придржуваме до сопствените протоколи и сè разбира, во согласност со прописите на УЕФА. Затоа ниту една промена не претставува проблем за нас. Основата на дневната и периодичната работа е позната и пропишана. ФФМ за фудбалски Прилеп!

Gepostet von Фудбалска Репрезентација на Македонија am Donnerstag, 24. September 2020