Со гол по една одлична акција, Англија дојде во водство против Чешка.

Автор на водството беше Рахим Стерлинг кој одлично и ефектно стрелаше со глава по една одлична асистенција на Џек Грилиш кој пред тоа доби одлична топка од Хери Кејн.