Марадона и Меси никогаш не играче заедно на голем терен, но само еднаш беа во ист тим на  тенис со нога.

Ова е единствениот натпревар на кој двајцата Аргентинци играа еден до друг, егзебициски натпревар а видеото за прв пат е објавено по смртта на Марадона кој денеска беше погребан во родната Аргентина.