Австрија и Македонија играат нерешено 1-1 ви Букурешт по првиот дел, прва средба за двете селекции на континеталниот шампионат, за нас и дебитантска.

Кој друг ако не Горан Пандев, реализатор на првиот гол на едно големо натпреварување за македонската репрезентација.