Со почит кон минатото и историјата, Удинезе денеска го промовираше новиот домашен дрес за сезоната 2021/2022.

Традицијата е задржана со вертикални бели и црни линии. Илија Несторовски не беше дел од промо видеото на Удинезе, но го очекуваме во новата сезона во Серија А да се врати во полна форма и често да се радуваа во овој дрес.