Италја со доминантна игра и победа од 3-0 ја совлада Турција во Рим на „Олимпико“,.

Турците беа немоќни, а си постигнаа автогол, првиот гол на ЕУРО е всушност гол на играч на Турција, Демирал го отвори првенството со гол во сопствената мрежа.