Белградски Партизан со 2-0 води по првиот дел на гостувањето кај АЗ Алкамр во Холандија, натпревар од Европа лигата, конкуренција Л.

Гостите од Србија првиот дел го добија со головите на Асано и Сума во 16и 27 минута. Партизан со победа ќе остане во игра за пласман на втората позиција и продлжување на настапите во Европа лигата.