Мишел Платини, поранешниот претседател на УЕФА е уапсен утринава во Париз. Платини има забрана за работа во фудбалот изречана од етичкиот комитет до 2023 година бидејќи е утврдено дека земал 1,6 милиони евра од поранешниот претседател на ФИФА, Сеп Блатер.