Кристијано Роналдо на официјалната прес-конференција на Португалија со реакција која се прераскажа во Европа, го тргна шишето со „кока-кола“, еден од спонзорите на ЕУРО.

Слично како и Роналдо, и Пол Погба со реакција, тој го тргна шишето со пиво, Хајнекен е еден од спонзорите на ЕУРО, но на Французинот му сметаше бидејќи тој не сака алкохол.