Дуелот на Јувентус и на Болоња во 8 коло во Серија А започна со церемонијални поздрави за напаѓачот на „Старата дама“, кој доби дрес од претседателот на клубот со бројот 700.


Вториот поздрав беше упатен за тренерот на гостите, Синиша Михајловиќ кој беше поздравен од сите на трибините со громогласен аплауз како поддршка за неговата борба со болеста.