Сент Етијен и Нант одиграа 2-2, еден од двата гола е за гостите е дело на Макон кој прекрасно погоди во 66 минута за 0-2.

Гостите поведоа со голот на Аушиш во 2 минута, Макон зголеми на 0-2, на 1-2 намали Симон во 77 минута, бод за Нант обезбеди Емонд.

Голот на Макон во 66 минута е мало ремек дело, прекрасно погоди од дистанца, гол за насловни шпици.