Претседателот на УЕФА, Александар Чеферин учествуваше на натпревар на млади играчи од Словенија и фудбалски легенди од типот на  Луис Фиго, Миленко Ачимовиќ, Флорен Малуд во Љубљана.

Натпреварот се одиграл во вторникот, претседателот на УЕФА настрада по еден лизгачки старт на едно момче кое жестоко влегло во дуел со Чеферин кој заврши на тревата.

Чеферин не се налутил иако стартот воопшто не бил наивен, за среќа до сериозна повреда не дошло.