Падна и втор гол во Рим, Рома успеа да израмни на натпреварот со Ајакс со голот на Един Џеко во 72-та минута.

Инаку, претходно Ајакс поведе со голот Брајан Броуби во 50-тата минута.

На првиот меч Рома успеа да победи со 1:2 во Амстердам, така што мечот останува неизвесен, со оглед на тоа што гол на Ајакс би значел најмалку продолжение.