Неверојатна сцена на натпревар од Холандската прва лига.

Неверојатната сцена се случи по натпреварот Нец Нијмингем  – Витесе (0: 1), бидејќи трибината на која беа поддржувачите на гостите во еден момент од прославата едноставно се сруши.

Една „трибина“ се сруши додека навивачите скокаа по неа, а играчите пред неа. Штом беше реномирана, фудбалерите се фатија за глава во страв за здравјето на нивните фанови и брзо видоа дека сите се во ред, па само продолжија да пеат.

Звучи неверојатно, но видеото покажува дека навистина се случи вака: