Неверојатна е блискоста на селекторот Ангеловски и фудбалските репрезентативци на Македонија.

Кормиларот на Македонија, со нов гест за играчите, видео материјал на кој има слики од повеќе клучни моменти во битката за пласман на ЕП, музичката подлога е од култниот филм Гладијатор.