Централниот бек на Брајтон, Вебстер го постигна првиот гол на натпреварот меѓу Арсенал и Брајтон на „Емирати“ и со ова уште еднаш беше докажана лошата комуникација на дефанзивциите на „Топџиите“.

Љумберг не можеше да поверува што дозволија неговите играчи да биде претворено во шанса а потоа и во гол. Кардинална грешка по која еден од двајцата стопери најверојатно ќе биде преселен на клупата за резерви на подого време…