Уругвај беше шокиран од Перу на Копа Америка, по изведувањето на пеналите Суарез  и неговиот национален тим се пакуваат за дома.

Уругвај загуби од Перу со 5-4 во пенал серијата единствениот неискористен пенал за поразената екипа е на Луис Суарез, најголемата звезда на тимот. Тој со созли го напушти натпреварот.