Голема спортска  трагедија во Бразил, денеска живтот го загубија  газдата на клубот Палмас, Лукаш Меира  и уште четири четири фудбалери на овој клуб, откако приватниот авин со кој патувале се урнал.

Палмас требало да игра со Вила Нова, четирите фудбалери патувале со приватниот авион на сопственикот на клубот, летот заврши кобно, авионот се урнал а живтот го загубија Лукас Прашедес, Рануле, Маркус Молинари и Филјерме Ное.

Бразил е повторно во тага, пред пет години, речиси цел тим на Чапекоенсе загина во авионската несреќа во близина на Меделин.