Македонскиот репрезентативец, Александар Трајковски постираше видео на фејсбук со најубавите  потези во дресот на Палермо.

Клубот од Сицилија има финасиски проблеми, извесно е дека Трајковски ќе ја смени средината па ова видео многумина го протолкуваа како „збогум“ од Палермо .