Мајорка го совлада тимот на Аалвес минимално со 1-0 со голот на Цучо во 63 минута.

Александар Трајковски не беше ни меѓу резервите кај Мајорка која со оваа победа освои важни три бода во борбата за опстанок во Ла Лига.

Мајорка сега е на 14 место со 21 бод, Алвес останува на контото со 27 бода.