Тренерот на занзибарскиот клуб Мјембени, Мени Гамера, доби шестмесечна суспензија и казна од околу 200 долари, поради тоа што се соблече по гаќи пред противничките навивачи и притоа правел безобразни гестови.
Ме нарекоа мајмун“, се правдаше тренерот.
На крајот, Мјембени славеше со 1:0 против Џангомбе Бојс.