Популарниот холандски фудбалер Весли Снајдер е уапсен во Утрехт по дивеење во алкохолизирана состојба.

Видно пијан тој скокал, играл и подоцна лежел на кровот на еден паркиран автомобил.

Полицијата од Утрехт немала друг избор освен да го уапси прославениот фудбалер, кој се покајал и на сопственикот на возилото му исплатил 6.000 евра при излегување од притвор.