Несекојдневен инцидент се случи во Украина во кој бесни навивачи на фудсбалскиот клуб Десна „по казна“ го ставија дирекtорот на локалниот стадион во Чернихив во контејнер возејќи го по локалните улици.

Причина за незадоволството на хулиганите била намерата на директоот на стадионот „Гагарин“ , Олександар Овчаренко да „стави клуч“ на објектот за натпреварите на Десна.