ПСЖ по девет кола е лидер во Лига 1 со два бода пред Нант додека во трката заа третот место се пет екипи.

За оние кои ги пропуштија возбудувањата од овој фудбалски шампионат, во продолжение имаат можност да ги погледнат сите голови и постигнатите резултати од 9 коло.