Фудбалот е најважната споредна работа на светот, игра која знае да донесе моменти кои  долго ќе се прераскажуваат, така беше и на меч во Палестина, постигнат е гол кој ретко се гледа.

Коментаторот се изнендади, голот со ножички е постигнат од „мртов агол“, но и со многу среќа.