Несекојдневен обид за одбрана на пенал во втората руска лига. Голманот Иван Ломајев од екипата на Крилја Совјетов се правеше итар, на крај му се смее цела Русија.

Оренбург го победи Крилја Советов, голманот Ломајев се обиде да  биде креативен, на крајот испадна смешен, тргна од едната страна на голот да го  брани пеналот, нормално беше совладан…