Елиса Бартоли е член на женскиот тим на Рома и репрезентативка на Италија, една од најдобрите фудбалерки во оваа земја.

За Рома настапува од минатата година, претходно беше член на Фиорентина, од 2013 година е стандрадна репрезентативка на Италија.

Бартоли постигна прекрасен гол за Рома во домашното првенство кој е еден од најубавите во лигата, влезе во потесен избор за гол на годината со „акробатска“ реакција, вакви голови не се гледаат често ниту во машкиот фудбал.