Поранешниот репрезентативец на Холандија, Робин Ван Перси одличи да ја прифати втората понуда од Дик Адвокат за да му биде помошник во стручниот штаб на Феенорд.

Ван Перси потврди дека имало опција да биде во тренерскиот тим на Феенорд и минатата сезона, но тогаш тој се одлучил да направи мала пауза од фудбалот во целост.