Хавир Ернандез, Чичарито денеска ќе го комплетира трансферот во Севиља. Напаѓачот пристигна во Шпанија по што треба да ги помине лекарските прегледи и да стави потпис на двегодишен договор.

Вест Хем од трансферот ќе заработи околи 9 милиони евра.