Дефанзивецот на „светците“, Јаник Вестергард заработи црвен картон поради еден брутален старт врз Џејми Варди тоа откако самиот погреши во приемот на топката.

Данскиот репрезентативец и покрај бруталниот старт , протестираше кај судијата и сметаше дека е неправедно исклучен.