Веднаш по инфицирањето со Коронавирус на соиграчот од Јувентус, Даниеле Ругани, и прекинот на Серијата „А“ се јави Роналдо и соопшти дека засега нема намера да се враќа во Италија и дека изолациониот период ќе го помине во Мадеира, во Поругалија.

Роналдо во меѓувреме направи тест за Коронавирус, кој за среќа покажа негативен резултат.

Роналдо својата изолација ја минува со своето семејство во луксузната куќа на седум нивоа.

Всушност, погледнете и сами.