Македонија на гости во овој квалификациски циклус има две нерешени средби и ниту еден пораз , сакам епрва победа со која ќе се вмешаме во борбата за пласман на ЕП 2020 година.

Стадинот  „Даугава“ е мало фудбалско здание, има капацитет од нешто повеќе од 10.000 седишта, тука ја бркаме првата победа на гости во овој квалификациски циклус.