Резервистот на Ајакс, Брајан Броуби, кој на полувремето влезе место Ентони, го прави мечот во Рим сосем неизвесен.

Тимот од Амстердам води 0:1 токму со неговиот гол во 50-тата минута.

Инаку, да потсетиме, Ајакс по првиот натпревар има негатива од 1:2 на домашен терен, така што и со овој гол во моментов не се во наредната фаза. Ќе треба да постигнат најмалку уште еден за да се надеваат на тоа.