На натпреварот меѓу Тун и Ксамакс во фудбалското првенство на Швајцарија, судијата демонстрираше неверојатна физичка подготвеност.

Главниот судија Урс Шнидер  трчаше како да е на трка на 100 метри, ги претрча сите одбранбени играчи на Ксамакс.