Давиде Запакоста го продолжи договорот со Челси со јуни 2022 година и веднаш замина за Рим каде ги мина лекарските прегледи и го облече дресот на Рома.

Запакоста во екипата на „Римската волчица“ ќе остане до јануари како позајмен од екипата од Лондон.

 

По ова во зависност од резултатите на составот предводен од Франк Лампард ќе го продолжи престојот во Рим до крајот на сезоната или ќе се врати во Лондон.