Одиграни натпреаврите од 5. коло во ВМФ Исток и Запад. Вардар испушти победа во 90 минута, прими гол од Мухамед Бекир во последните моменти од мечот.

Претходно Вардар имаше водство со 1-0 и 2-1, со головите на Филип Петковски, но не успеа да запише триумф. Ова се најитересните моменти од мечот, и  голот на Бекир за бод на Беса.