За прв пат во втората македонска лига дамите имаат предност, ова кога с ево прашање судиите, натпреварот Брегалница- Кит Го Пехчево во Штип ќе го судат четири жени, главен судија е  Ирена Велевачкоска од Прилеп.

На Велевачкоска ќе и помагаат Билјана Миланова, Елена Соклеска Илиевски и Ивана пројкоска, сите од Скопје.

Велевакоска е меѓународен судија, ќе ја има задачата да ги предводи дамите во машкиот фудбал во ВМФЛ.