Управата на Ајакс им наложи на помошниот тренер Кристијан Поулсен, кондициониот тренер и физиотерапевтот да останат во изолација поради стравува дека имаат коронавирус.

Според странските медиуми, сите тројца мора да останат во карантин до наредниот петок, бидејќи биле на прослава која имало лица заразени со коронавирус.

Оваа вест е објавена веднаш, откако е откриено дека Данецот, Томас Каленберг боледува од коронавирус, додека престојуваше во Амстердам. Сите кои биле во контакт со него претходните денови, ќе бидат во карантин наредните 14.дена.