Легендарниот фудбалски клуб од Бразил, Васко Да Гама потврди дека дури 16 нивни играчи се позитивни на Ковид-19.

Клубот од Бразил направил дури 350 тестови на играчите и членови на нивните семејства, резултатите се непријатни.

„Играчите кои се позитивни се во карантин, кога ќе бидат излечени ќе се вратат в отренажен процес“ – потврди клупскиот доктор на Васко Да Гама.