Со одлука на Владата на Италија, средбите од калчо лигата до 3 април ќе се играат без публика, супер дербито за титулата, Јувентус – Интер на програмата во недела во вечерниот термин.

Ова е најновата информација од калчо лигата која ја пренесува „GazzettadelloSport“.

Владата на Италија им наложи на клубовите да ги направат сите проверки дали некој од играчите е заразен од Коронавирусот.