Скандал и срам во Србија, фудбалерите на Борац од Чачак започнаа штрајк со глад поради згаснување на клубот и формирање на нов за да се избегне исплатата на заостанатите плати.

Фудбалерите на Борац се пред општинската зграда, штрајкуваат со глад, ноќта ја минаа на околните клупи, добиваат поддршка од сите страни на Србија, но и од колеги фудбалери, како Немања Матиќ.

Доколку во текот на денот не дојде до решение, фудбалерите на Борац најавија дека ќе останат пред зградата на општината со шатори, не отстапуваат од зацртаното, исплата на долговите но и продолжување на „животот“ на клубот.

 

 

Pozdrav iz Čačka, uživo…

Gepostet von Sindikat Profesionalnih Fudbalera Nezavisnost am Montag, 8. Juni 2020