На фудбалскиот натпревар од првото квалификациско коло од ЛШ во Белград помеѓу Црвена Звезда и Судува од Литванија се случи тешка повреда.

Домашниот дефанзивец Марко Гобељиќ тргна невнимателно кон противничкиот фудбалер Гваидаса Славицкас по што тешко го повреди во пределот на ногата.

Домашниот фудбалер поради грубиот старт од главниот судија доби директен црвен картон.

Во продолжение видете го крвничкиот старт на Гобељиќ: