Како што информира Тhesportreview.com, за да го купи Грилиш, Манчестер Јунајтед ќе мора да продаде двајца фудбалери.

Наводно се работи за играчите за врска Џеси Лингард и Андреас Переира, со чија продажба ќе се обезбедат пари за купувањето на фудбалерот на Астон Вила, Џек Грилиш.

Наводно Манчестер Јунајтед инсистира да ја заклучи зделката со Астон Вила во најкраток рок.