Намерата на Наполи да го промени името на стадионот во чест на починатиот Марадона најверојатно нема така лесно, или воопшто да се реализира во блиска иднина.

Ова е поради тоа што заонот во Италија не дозволува ова да се случи барем не додека не поминат десет години од смртта на личноста, која би добила име на градба во градот.

На ова треба да даде одговор и локалната самоуправа но и адмистрацијата на Италија по однос на иницијативата која е покрената од навивачите на Наполи.