Талентираниот Николо Заниоло е решен да успее во Рим. Нема намера да го менува клубот во јануари и покрај сите тврдења на островски но и на медиумите во Англија.

„Лесно е да кажам, да зошто да не но тоа нема да бидам јас. Ја кажувам вистината, неодамна го бакнав логото на Рома на мојот дрес и сакам тоа да го правам секогаш кога ќе постигнам гол.“ – изјави Заниоло.

Заниоло е трансфер цел на двата клуба од Манчестер но и покрај понудите од Премиер лигата, тој засега останува верен на „Римската Волчица“.