Пред неколку дена светот го обиколи фотографијата на Жозе Мурињо, на која тој кардинално го измени својот имиџ, со коса потстрижена на нула.

Интересно, ама според изјавата дадена за Sky Sports, испаѓа дека тој воопшто не го сакал тоа, но бил принуден, поради лошата работа на фризерот.

„Понекогаш сакам промена, особено на поладно време, но овде се работи за сосема друго. Морам да признам дека задремав додека ме потстрижуваа, а кога се разбудим воопшто не ми се допадна тоа што го видов. Затоа побарав да ме потстрижи на нула. Се надевам дека косата брзо ќе ми порасне“.