Хокераскиот клуб од Русија, Иштал,  се натпреварува во втората лига, има чудна традиција, на секој натпревар подарува по еден калашников.

Прв добитник на оваа „награда“ е Кононов кој беше најдобар поединец на средбата со Чељабинск во победата на Иштал со 3-2.

Соиграчите го избираат најдобриот играч тој добива необичен подарок!

ВИДЕО: