Во просториите на Хотелот Континентал во Скопје, се одржа настанат за избор на најуспешни клубови, тренери и натпреварувачи за 2019 година на Карате федерацијата на Македонија.

Најуспешен клуб во сениорска конкуренција
Штип – Штип

Најуспешен тренер во сениорска конкуренција
Сашко Арсовски

Најуспешен клуб во младинска конкуренција
Макпетрол – Скопје

Најуспешен тренер во младинска конкуренција
Бошко Заборски


Добитници на главните награди во категоријата сениори за 2019 се следниве:

Кумите сениори машки:
Емил Павлов
Берат Јакупи
Жарко Арсовски

Кумите сениори женски:
Драгана Манговска
Моника Стефановска
Наташа Стефановска

Ката сениори машки:
Ферри Исиќ
Јован Васиќ
Христијан Димитријевски

Ката сениори женски:
Пулексенија Јованоска
Кристина Каламукоска
Матеа Талеска

Добитници на главните награди во категоријата сениори до 21 година за 2019 се следниве:

Кумите сениори до 21 година машки:
Доан Османи
Петар Спасеновски
Фахик Весели

Кумите сениори до 21 година женски:
Ангела Мојсовска
Вероника Костовска
Сајра Морина

Ката сениори до 21 година машки:
Георги Бановски
Реџеп Мустафовски
Александар Спасовски

Ката сениори до 21 година женски:
Теодора Цветкоска
Даниела Дракуловскa
Каролина Јанчовска

Добитници на главните награди во категоријата Јуниори за 2019 се следниве:

Кумите јуниори машки:
Глигор Петков
Марио Свинарски
Григор Хаџи-кимов

Кумите јуниори женски:
Марија Милева
Мартина Шахинова
Магдалена Божиноска

Ката јуниори машки:
Александар Неделковски
Марко Бунтески
Кристијан Бајовски

Ката јуниори женски:
Владанка Аврамова
Јована Манчевска
Теа Гашева

Добитници на главните награди во категоријата Кадети за 2019 се следниве:

Кумите кадети машки:
Бојан Костов
Стефан Стојановиќ
Љупче Михајлов

Кумите кадети женски:
Арта Буши
Јусра Адеми
Рудина Алиу

Ката кадети машки:
Давид Спасовски
Христијан Андриќ
Андреј Пешков

Ката кадети женски:
Мартина Арсовска
Андреа Алексовска
Тамара Ѓурчиноска